Strada Manastirii, nr.141 A Costinesti

Hidroterapie

Hidroterapia

Terapia cu apa

Beneficii

  • Stimularea sistemului imunitar
  • Reducerea sensibilității la durere
  • Îmbunătățirea digestiei
  • Revigorarea circulației sanguine
  • Free airport pick up service
  • Reducerea stresului

Hidroterapia este o metodă alternativă de tratare a unei game variate de afecțiuni și boli prin utilizarea proprietăților apei. Originile terapiei cu apă sunt foarte vechi și, cu toate că studiile efectuate până în prezent nu au oferit dovezi edificatoare asupra eficienței sale, hidroterapia reprezintă un segment reprezentativ pentru medicina de recuperare.
Adepții acestui tratament susțin că apa, caldă sau rece, în contact cu corpul, declanșează o serie de reacții ce determină:

1) Stimularea sistemului imunitar;
2) Revigorarea circulației sanguine;
3) Reducerea sensibilității la durere;
4) Îmbunătățirea digestiei;
5) Reducerea stresului.

Cei care iau în considerare terapia cu apă ar trebui să discute mai înainte această opțiune cu medicul lor, tocmai pentru a se asigura că starea de sănătate le permite parcurgerea acestui tratament fără consecințe negative.

Cei diagnosticați cu diabet, sindromul Raynaud, scleroză multiplă, hiper sau hipotensiune arterială sau alte probleme cardiace, cât și gravidele ar trebui să fie cu atât mai circumspecți în privința terapiei cu apă.

Scurtă istorie a hidroterapiei

Efectele terapeutice ale apei au fost cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Ruinele unor băi publice datând încă din anul 4500 înainte de Hristos sunt doar câteva mărturii ale faptului că oamenii puneau mare preț pe tratamentele cu apă. Meritul pentru promovarea ei asiduă recentă îi revine însă unui preot din Bavaria, Sebastien Kneipp. La începutul secolului al XIX-lea acesta a început să își trateze enoriașii cu băi de apă rece, după ce el însuși a susținut că s-a vindecat de tuberculoză printr-o astfel de metodă.

Un adept al său, austriacul Vincenz Priessnitz, a început să își trateze și el pacienții cu băi, împachetări și dușuri cu apă rece de izvor. În clinica spa pe care și-a deschis-o a tratat în primul an de activitate nu mai puțin de 1 500 de pacienți, devenind, ca și Kneipp, un model pentru toți cei care s-au specializat ulterior în hidroterapie.

De la ei și până astăzi, terapia cu apă a cunoscut un progres continuu și aplicații în tot mai multe afecțiuni. Pentru unii pacienți pare să ofere rezultate mulțumitoare, în timp ce pentru alții nu are deloc efectul dorit, de aici statutul controversat al acesteia chiar și în zilele noastre.

Daca aveti nelamuriri va rugam sa ne contactati!